Om Hemsidan

Senast uppdaterad: Söndagen den 25 december 2016

Innehåll

Introduktion till WordPress
Flyttas över från en tidigare webbplats. En introduktion till WordPress som ska hjälpa dig att förstå vad WordPress är, vilka alternativ du har, och hur du kommer igång med en enklare blogg/hemsida.
Projektpresentationer
Projekt från spelutbildningen och konstutbildningen. Egna webbprojekt och interaktiva visualiseringar. Projekten har hittills varit i studiesyfte.
Blandade bilder och filmklipp
Fotografier, skärmdumpar och renderingar från diverse program.

Tanken är att det ska komma fler introduktioner till olika skapande ämnen; fotografering och bildredigering, modellering och animering i 2d och 3d och slutligen en översikt i hur man bygger hemsidor. Blandat med diverse tips och trix.

Den korpulente...

Jag är en amatör/hobbyist med utbildning inom spelgrafik och konst. Till vardags bryter jag paletter inom flyget, på ledig tid sysslar jag med kreativa studier och hobbyprojekt.

Programmering/Webbutveckling

HTML, CSS, jQuery & Javascript, C#, SQL, MySQL & MSSQL med utveckling/normalisering av databaser, WAMP-server, lite WordPress. ASP.NET Forms.

Fotografering

Nyligen skaffat mig en ny kamera så fokus ligger på att lära mig den. Annars skiftar fokus mellan teknik (bländaröppning & skärpedjup, slutartid) och vad som utgör en bra bild. Inställningarna är mestadels manuella.

Canon EOS 7D mk 2, 400D med 10-22mm/3,5-4,5 18-55 mm, 50 mm, 100mm/2,8 makroobjektiv, 70-300 Tamron macroobjektiv, bälg och mellanringar, stativ, fjärrkontroll, en extern blixt & en makroblixt.

3d-modellering och animering, interaktiv visualering

3d-modellering och animering har mest legat på hyllan de senaste 10 åren. Jag kan periodvis sitta några timmar och önskar att jag hade mer tid. Men som alltid tvingas man att prioritera.

LightWave 3D, MAYA 5, ZBrush, Quest3D, Photoshop Elements och Premiere Elements, Mirage.

Måleri

Måleri i akryl. Låter mig komma bort från datorn och jobba fysiskt med pennor och färg. Enormt svårt och tålamodskrävande med penslar och färg när man är van vid den precision som en dator tillåter.

Har skaffat mig en ny ritplatta och Painter för att även måla digitalt.