Visar på fyra alternativa sätt att installera WordPress – på egen server med WAMP, genom registrering på WordPress.com, manuellt på One.com och med OneClick-installer på Binero.se.

Du kan se ett Tema som ett paket, en avgränsad ”modul” som innehåller utseende och funktioner. Placeringar, färger, typsnitt, gränssnitt – kort och gott: det som besökaren använder sig av för att ta del av din hemsidas/bloggs innehåll.

Sidor är till för statiskt innehåll, information som inte uppdateras särskilt ofta (till skillnad mot inlägg som kan ses som en del av ett nyhetsflöde).

Inlägg kan ses som artiklar i ett nyhetsflöde. Till skillnad från sidor uppdateras hemsidan/bloggen kontinuerligt med nya inlägg medans sidor är statiska. Du kan exempelvis välja vilken sida du vill att inläggsflödet ska visas på, men du kan inte välja att visa sidor i inlägg.

Två sätt för dig att göra inläggen på din hemsida/blogg sökbara. Genom att du märker upp inläggen med både kategorier och etiketter ger du besökaren två alternativ att precisera sin sökning efter information som finns på din hemsida/blogg.